SAMSUN / İLKADIM - Samsun Bilim ve Sanat Merkezi

Ekm

Samsun Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan,Teknofest Finalisti olan öğrencimizle buluştu. Öğrencimiz Kerem Çağan Şahin ve Kimya öğretmenimiz Çiğdem Dikbaş ‘a ve bütün proje ekiplerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Samsun BİLSEM & TEMA İşbirliği ile Yürüttüğümüz 100 Bin Fidan 100 Bin Gönüllü Projemizin Anaokulumuzla İlk etkinliğini yaptık. TEMA Vakfı Samsun il Temsilcisi Leman Özay’ a bütün TEMA ailesine ve bütün  proje ekibimize teşekkür ediyoruz .

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılında TEMA Vakfı. Samsun BİLSEM ve Samsun BİLSEM Anaokulu işbirliğii ile yürüttüğümüz

100 bin fidan 100 bin gönüllü projemizin ilk etkinliği olarak Anaokulumuzdaki kıymetli çocuklarımızla tohum ve fidan dikme etkinliği yapılacaktır.

26 Ekim 2023

Saat:10:30

Samsun BİLSEM bahçesi

Ekm

Öğrencilerimiz Kodla Büyü sitesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel hazırlanan kodlama etkinliklerini gerçekleştirdiler. Etkinliğe katılan tüm öğrencilerimiz Katılım Sertifikası ile ödüllendirildi. Ayrıca 40 bölümden oluşan bütün kodlama etkinliklerini tamamlayan öğrencimiz Başarı Sertifikası ile ödüllendirildi. Murat Ergün hocamıza öğrencilerimize rehberliği için teşekkür ediyoruz.

Ekm

"Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en fedekar ve saygı değer insanlarıdır."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Ekm

Tübitak 4006 Projemiz kabul edilmiştir. Hazırlık çakışmalarını yürüten Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Caner Severcan’a ve katkı sunan ekibimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Merkezimizde Müdür Yardımcısı ve İngilizce Öğretmenliği görevlerini yürüten Kıymetli mesai arkadaşımız Bahadır AKYÜZ’ ü Yurtdışı görevi için Kırgızistan’ a uğurluyoruz.

Örnek eğitimci kimliği ile, Devletin çıkarlarını her daim gözeten, bu milletin çocuklarına her daim sahip çıkarak kendi çocuklarından ayırmayan, her şart ve durumda taşın altına elini koyan, gece gündüz koşturan, aldığı sorumluluğu hakkıyla yerine getiren, gönlü geniş, vefalı ve mütevazi arkadaşımıza yeni görevinde başarılar diliyoruz. İyi ki Vardın. İyi ki Varsın…

Eyl

Samsun BİLSEM olarak 2015'ten bugüne,  Medeniyetler Yolculuğu Projemiz kapsamında dünyanın farklı ülkelerindeki Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Çalışmalarını özel programlarla ziyaret ediyoruz.

Eyl

Vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı için canını ve bedenini siper eden “ Kahraman  Gazilerimiz’ in Günü Kutlu Olsun. İYİ Kİ VARSINIZ. İYİ Kİ VARDINIZ.

HİÇ BİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Senebaşı Öğretmenler Kurul Toplantımızı Yaptık.  2023 Yılı içindeki proje ve etkinlik çalışmalarıyla Başarı Belgesi ile ödüllendirilen ve Üstün Başarı Belgesi alan öğretmen arkadaşlarımıza belgelerini takdim ettik.  Samsun BİLSEM ailesine ödül takdir eden, Samsun Valiliğimize, İlkadım Kaymakamlığımıza ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.

Eyl

SAMSUN BİLSEM ANAOKULU AÇILDI.

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi’ nin yıllardır sahip olduğu bilgi ve tecrübe ile  yola çıktık. Bugün ilk öğrencilerimizle eğitim öğretime başladık.  Okulöncesinde de bilim ve teknoloji temelli eğitim altyapımızla ile çocuklarımızı buluşturarak  geleceğe hazırlamak temel amacımızdır. Hazırlık sürecimizde destek olan bütün, yönetimlerimize, çalışma arkadaşlarıma ve bütün velilerimize teşekkür ediyoruz.

HOŞGELDİNİZ ÇOÇUKLARIMIZ

Merkezimize bu yıl kayıt hakkı kazanan yeni öğrencilerimizin kayıtlarını tamamlayarak Uyum Programımıza başladık. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılımızın Ülkemizin geleceği çocuklarımıza, velilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını dileriz.

Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.

Eyl

Avrupa Birliği ve Millî Eğitim Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Bütünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi kapsamında 04-08 Eylül 2023 haftasında bütün öğretmen arkadaşlarımızla STEM Eğitimini tamamladık. 21. Yüzyıl Eğitim Becerilerine katkı sunan bu güzel eğitim için akademisyenlerimize, Bakanlik yetkililerimize, katılan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Ağu

Seval ORAK tarafından yürütülen ‘’HerbalMetaSTEM Öğrenme Modeli’’ projesinin öğrencilerle olan bilim basamağı ‘’Samsun Bilim  ve Sanat Merkez’’inde  Dr.Vildan AKIN MUTLU liderliğinde lise öğrencileri E. Ahsen TABLAK ve Elif DEMİR ile uygulanmaya başlandı. Laboratuvar ortamında tıbbi ve aromatik bitki olan kekik ve nane tohumları saksılara ekilerek fide aşamasına getirilmiştir. Yetiştirilen fidelerin bitki büyümesi takip edilmektedir.

NASA KENNEDY SPACE CENTER‍

İnsnoğlu'nun uçma arzusu ile  gezegenleri ve Samanyolu'nu keşfetme  çabasının somut örneği; NASA KENNDY SPACE CENTER'dayız. Sabahtan akşama kadar bitmeyen istasyonları ve bilgilendirmelerle bu ortamda olmak bütün öğrencilerimize, velilerimize ve bizlere büyük bir heyecan verdi. Bu bayrakların arasına Türk bayrağını dikmek için havacılık ve uzay çalışmalarımıza hep öncelik verdik.Gençlerimizin bu heyecanı gökyüzünde yeni ufuklar açmaya yetecektir. ‍

İstikbal Göklerdedir.