1979 Samsun/Kavak İlçesi doğumludur. . İlk, Orta ve Lise öğrenimimi Samsun’da tamamladı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü bölüm birincisi olarak bitirdi (2001). Ondokuzmayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı, Yakınçağ alanında tezli yüksek lisansını tamamladı. (2005) İkinci Lisans olarak, Anadolu Üniversitesi İktiadi ve İdari Bilimler Fakültesi , Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi (2015). Samsun’daki değişik dershanelerde Tarih Öğretmenliği yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen olarak atandı. Çorum/Alaca, ve Samsun/Kavak ilçelsinde ve Samsun’daki liselerde Tarih Öğretmenliği yaptı. 2009-2010 yıllarında Samsun Valiliği Şehit ve Gaziler Koordinatörlüğü görevinde bulundu. 2010 yılında Bilim ve Sanat Merkezi sınav ve mülakatlarını başarı ile tamamlayarak Samsun R.K.Bilim ve Sanat Merkezinde Tarih Öğretmenliği ve Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Samsun R.KBilim ve Sanat Merkezi’ndeki görevinin yanında; 2012-2014 yılları arasında İlkadım Kaymakamlığı AB ve Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin (APAM) koordinatörü olarak pek çok proje yürüttü. Yönetici sınavlarında başarılı olarak 2013’te Samsun İlkadım Kılıçarslan Ortaokuluna müdür olarak atandı. Bu okulda pek çok proje ve akademik çalışmalarla farkındalık oluşturdu. Müdürlük görevinden istifa ederek, 2016-2018 yılları arasında Samsun Gülizar-Hasan Yılmaz Spor Lisesinde Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Çeşitli projelerle Spor Lisesi öğrencilerine katkılar sağladı. Görev süresinin dolması nedeniyle, sınavlı atama ile Samsun RK. Bilim ve Sanat Merkezine 5 yıl aradan sonra tekrar müdür yardımcısı olarak atandı. 2019 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetiici Seçma Sınavlarında başarılı olarak 02 Ekim 2019´da Merkezimize müdür olarak atandı.
Çelik’in Türk Savaş Sanatları hakkında çalışmaları bulunmaktadır. Osmanlı Ok ve Yay Yapım Sanatı olan Kavsilik ve Geleneksel Osmanlı Okçuluğu olan Kemankeşliğin Yaygınlaştırılması için çaba göstermektedir.
Samsun’da 2009 yılında Türkiye´nin ilk Geleneksel Okçuluk ekiplerinden olan, Canik Geleneksel Türk Okçuluğu ve Kavsi Grubunu, 2013’te Canik Kavsi Geleneksel Okçuluk ve Atlı Okçuluk Spor Kulübünü kurmuştur. Milli Eğitim Bakanlığından aldığı proje desteği ile Türkiye’nin ve Samsun’un ilk Öğrenci Geleneksel Okçu Ekibini Samsun R.K.Bilim ve Sanat Merkezi’nde kurmuştur. Ulusal ve uluslararası pek çok Geleneksel Okçuluk Yarışmalarına Samsun’u temsilen katılmıştır.
Geleneksel Ebru ve Hat Sanatları ile de ilgilenmektedir. "Bilinmeyen Yönleri ile Osmanlı Devleti´nde Kölelik", “Şehit Mektupları”, “Canik Sancağı Kavak Kazasındaki Türk Haneler” adlı yayınlanmış üç kitabı mevcuttur. Samsun yerel tarihine ışık tutan ve çeşitli dergilerde ve sempozyumlarda yayınlanmış makaleleri, öğrencileri ile çektiği kısa filmleri bulunmaktadır. Ayrıca, Kalkınma Ajansları, Bakanlıklar ve Tübitak vb hibe alarak yürüttüğü projeleri, öğrencileri ile yürüttüğü derece ve ödül aldığı proje çalışmaları bulunmaktadır. Samsun Yazarlar Derneği, Samsun Tarih Derneği, Canik Kavsi Geleneksel Okçuluk ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü, Ulugazi Toplu Konutları Yönetim Kurulu olmak üzere sivil toplum kuruluşlarında kültür, sanat, spor vb alanlarındaki çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Özgeçmiş İçin Tıklayınız.
/meb_iys_dosyalar/55/18/972170/dosyalar/2019_09/26004224_Civan_CELYK_OzgecmiY.pdf